Przepis na tatara z metki tatarskiej
Nie wszyscy wiedzą jak zrobić tatara . Ja sam jeszcze do niedawna nie wiedziałem i myślałem, że sztuka ta jest skomplikowana (dzięki Jacek za wyprowadzenie z błędu i fachowe porady). Najtrudniejszym elementem w moim przypadku był zakup mięsa, ponieważ w żadnym sklepie nie udało mi się uzyskać możliwości zmielenia 250g świeżego mięsa wołowego. Na szczęście istnieją gotowe wyroby pakowane w postaci metki tatarskiej - czyli zmielonego mięsa zapakowanego w folię. Dla wszystkich, którzy zechcą sami wykonać danie tatarskie publikuję przepis - czas wykonania to ok 15 minut (choć mi zajęło to prawie 2 godziny - licząc czas na robienie zdjęć). Tatar z żółtkiem, cebulką i ogórkiem kiszonym oraz przyprawy i olej do smaku Przepis na tatara: Składniki na jedną porcję:
No no, niezły ten model :p
OdpowiedzUsuń